(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
Chleba - pečený v římském hrnci
Potřebné ingredience
podle Zuzany Kolowratové (Bzukova2) - 380 ml vody, 1,5 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžičky soli, 360 g hladké mouky, 215g žitné mouky chlebové, 75g pšeničné celozrné mouky, kmín, droždí - 1 a 1/2 lžičky
Postup přípravy
Po vykynutí těsta v pekárně jsem "uplácala" šišku a nechala ještě kynout. Mezitím jsem namočila hrnec. Asi po dvaceti minutách jsem vodu vylila, hrnec vyložila pečícím papírem, dala pecen, potřela slanou vodou, přiklopila víkem a šoupla do studené trouby. Hrnec je veliký, takže když je i s víkem, musí být v troubě "až na zemi". Pekla jsem asi na 160 st. - 45 min. Potom jsem víko sundala, znovu potřela slanou vodou a dala ještě péct na mřížku na 175 st. na 30 min. Po vytažení z trouby následovalo třetí potření slanou vodou.
- před vložením do trouby
- upečený
- už chladne :-) Musím se pochválit, povedl se!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mumoš
(upraveno)
7. 2. 2011, 20:53
Dobrý večer,tento chleba je naprosto skvostný.Nádherně vypadá a ještě více chutná.Jiný už dělat nebudu!Je výborný i třetí den žádný drolák jako z obchodu.Díky za recept.
ivana.king
(upraveno)
8. 2. 2011, 7:32
@mumoš
Marcelko, děkuji moc!
lenkaba
(upraveno)
24. 1. 2011, 20:40
dobrý večer, chleba vypadá úžasně, myslíte, že je možné péct ve skleněné zapékací míse? Římský hrnec bohužel nevlastním děkuji Lenka
borufkajana
(upraveno)
10. 2. 2011, 20:02
@lenkaba
Leni taky peču chléb jen v keramické míse a bez přikrytí.Během pečení taky potírám a je to v pohodě!
ivana.king
(upraveno)
25. 1. 2011, 7:26
@lenkaba
Lenko asi bych se o ni trochu bála - vzhledem k tomu, že jsem chleba potírala slanou vodou i během pečení, tak bych měla strach, aby mísa nepraskla (Měla jsem strach i o hrnec - pěkně to syčelo, když trochu vody ukáplo .....). Ale klidně zkuste péct jenom na plechu - svůj první chleba jsme také tak pekla a povedl se. Když jsem na netu hledala nějaké recepty na římský hrnec, tak jsem narazila i na pečení chleba - musela jsem vyzkoušet Tak ať se podaří!
lenkaba
(upraveno)
25. 1. 2011, 12:39
@ivana.king
děkuji zkusím
YVONN
(upraveno)
22. 1. 2011, 15:44
TEN JE NÁDHERNÝÝÝÝÝÝÝÝÝ
ivana.king
(upraveno)
22. 1. 2011, 17:24
@YVONN
Děkuji!
Handulka0
(upraveno)
22. 1. 2011, 12:18
Vypadá krásně
ivana.king
(upraveno)
22. 1. 2011, 15:19
@Handulka0
Děkuji!
(Gabriška)
(upraveno)
21. 1. 2011, 19:20
Chlebíček vypadá opravdu lákavě Kůrčička náramě křupavě Hned bych si dala
ivana.king
(upraveno)
21. 1. 2011, 22:52
@(Gabriška)
Děkuji! Byl to teprve můj druhý chleba z trouby, ale měla jsem z něj opravdu radost. Povedl se.
Yvetaaa
(upraveno)
21. 1. 2011, 15:33
Můžu se zeptat zda jsi potírala vodou ?Vypadá ůžasně
ivana.king
(upraveno)
21. 1. 2011, 15:52
@Yvetaaa
Děkuji za pochvalu "Potírání" jsem už doplnila u receptu.
tomtyna
(upraveno)
21. 1. 2011, 13:02
Ivanko váš chlebík vypadá naprosto perfekně určitě ho podle vás skusím ,jesli vám můžu poradit skuste jsi udělat do chleba , domácí kvásek na chleba tady máte můj receptík na kvásek http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=98174&user=85818 chleba je chutnější
ivana.king
(upraveno)
21. 1. 2011, 14:17
@tomtyna
Mirko děkuji! Mám uloženo, určitě někdy vyzkouším.